Hozzávalók:
410 gr kenyérliszt
90 gr tönkölyliszt
2.5 dl víz
150 gr chef kovászos öregtészta
150 gr chef kovász
2 evőkanál burgonyapehely
1 nagy csipet puffasztott amaránt
1 evőkanál oliva olaj
2 tk só
A liszteket összeszitálom, összegyúrom a vízzel, 30 percig pihentetem.Hozzáadom a többi hozzávalót, utojára a sót, jól kidagasztom kiolajozott tálban 30 percig pihentetem, áthajtogatom, ezt még kétszer megismétlem. Három részre veszem a tésztát, megpróbálom többször megcsavarni. Letakarom, kb 1 óra múlva mehet a forró kőre. A követ kb. 45-50 percig melegítem 230 fokra alulra egy edénybe vizet teszek, mire a kenyerek bemennek legyen gőz. A kenyérkéket a lisztezett lapátra ügyeskedem, megpermetezem és mehet a kőre. A hőmérsékletet később kicsit vissza veszem 200 fokra és mégegyszer megpermetezem. Kb 30 perc a sütési idő, az utolsó 5percre kiveszem a gőzös edényt,hogy ropogós legyen a kenyérke, rácson hütöm ki.