Kenyérsütés

Elly a konyhatündér

Elly a konyhatündér

Fényes csavart kenyér

2015. november 22. - Farkasné, Rózsa

dsc_0348.jpg

Hozzávalók:

410 gr kenyérliszt

90 gr tönkölyliszt

2.5 dl víz

150 gr chef kovászos öregtészta

150 gr chef kovász

2 evőkanál burgonyapehelydsc_0343.jpg

1 nagy csipet puffasztott amaránt

1 evőkanál oliva olaj

2 tk só

A liszteket összeszitálom, összegyúrom a vízzel, 30 percig pihentetem.Hozzáadom a többi hozzávalót, utojára a sót, jól kidagasztom kiolajozott tálban 30 percig pihentetem, áthajtogatom, ezt még kétszer megismétlem. Három részre veszem a tésztát, megpróbálom többször megcsavarni. Letakarom, kb 1 óra múlva mehet a forró kőre. A követ  kb. 45-50 percig  melegítem 230 fokra alulra egy edénybe vizet teszek, mire a kenyerek bemennek legyen gőz. A kenyérkéket a lisztezett lapátra ügyeskedem, megpermetezem és mehet a kőre. A hőmérsékletet később kicsit vissza veszem 200 fokra és mégegyszer megpermetezem. Kb 30 perc a sütési idő, az utolsó 5percre kiveszem a gőzös edényt,hogy ropogós legyen a kenyérke, rácson hütöm ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr678094774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása