Hozzávalók:
10dkg rozskovász
20dkg chef kovászos öregtészta
15dkg tk. rozsliszt
15dkg tönkölyliszt
20dkg BL80 liszt
2 ek. burgonyapehely
1tk sikér
1tk melasz
1 csipet aszkorbinsav
kb. 3dl víz
2tk só
A kovászt és az öregtésztát 1,5dl langyos vízzel összekevertem, kicsit állni hagytam mielőtt a többi hozzávalót beletettem a só kivátelével. Kicsi összedagasztottam géppel, 20 percig pihetettem, hozzáadtam a sót és folytattam a dagasztást. A gépi dagasztás után szeretem még kézzel is átdagasztani. Kilisztezett tálba tettem 2x hajtogattam csak, mert szépen bubisodott. Formáztam és 2 óra kelesztés után ment a 250 fokos kőre 15perc után 200 fokra visszavettem a hőt és készre sütöttem.