Kenyérsütés

Elly a konyhatündér

Elly a konyhatündér

Rozskovászos kenyér öregtésztával

2015. december 10. - Farkasné, Rózsa

dsc_0450.jpg

Hozzávalók:

10dkg rozskovász

20dkg chef kovászos öregtészta

15dkg tk. rozsliszt

15dkg tönkölyliszt

20dkg BL80 liszt

2 ek. burgonyapehelydsc_0455.jpg

1tk sikér

1tk melasz

1 csipet aszkorbinsav

kb. 3dl víz

2tk só

 

A kovászt és az öregtésztát 1,5dl langyos vízzel összekevertem, kicsit állni hagytam mielőtt a többi hozzávalót beletettem a só kivátelével. Kicsi összedagasztottam géppel, 20 percig pihetettem, hozzáadtam a sót és folytattam a dagasztást. A gépi dagasztás után szeretem még kézzel is átdagasztani. Kilisztezett tálba tettem 2x hajtogattam csak, mert szépen bubisodott. Formáztam és 2 óra  kelesztés után ment a 250 fokos kőre 15perc után 200 fokra visszavettem a hőt és készre sütöttem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr278155270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása