Hozzávalók: 16-18 dkg chef kovász, 3 dl savó, kb 45 dkg BL80 kenyérliszt, 1.5 tk. só.
Keverjük ki a kovászt a savóval adjunk hozzá 20 dkg lisztet és egy éjszakára tegyük a hűtőbe erjedni, ez lesz az előtészta. Másnap vegyük ki a hűtőből, adjunk hozzá 20-25 dkg lisztet keverjük össze és pihentessük kb 20 percig utána adjuk hozzá a sót, dagasszuk 10-15 percig, tegyük egy fedeles műagyag tálba, 30 perc múlva hajtogassuk, fentről a közepéig, lentről a közepéig, balról jobbra, jobbról balra középig. Ezt még 2-szer ismételjük meg 30 percenként. Ha nem mozdul a tésztánk hosszabbítsuk meg két hajtogatás között az időt. A harmadik hajtogatás után kb 1 órát kelesszük a kenyerünket. A megkelt kenyeret kicsit formázzuk és kelesztőkosárba tesszük, amikor duplájára kelt (3-6 óra) 240 fokos gőzös sütőben sütjük ki.