Hozzávalók:
15dkg aktív chef kovász
20dkg öregtészta
2-3 evőkanál aludttej
34dkg BL 80-as liszt
12dkg rétesliszt
4dkg tk rozsliszt
2 evőkanál burgonyapehely
2tk só
Kb 3dl víz
2 evőkanál olaj
A kovászt és az őregtésztát 1dl langyos vízzel elkevertem, kicsit állni hagytam hozzáadtam a só kivételével minden hozzávalót, összegyúrtam pihentettem 30 percet és ment bele a só is. Alaposan kidagasztottam, kiolajozott tálba tettem és 3x áthajtogattam kb. 30 percenként. Az utolsó hajtás után 30 perc múlva cipóra formáztam és alaposan kilisztezett szakajtóba tettem. Éjszakára ment a hűtőbe, másnap csak dél felé vettem ki, bekapcsoltam a sütőt 250 fokra, mikor felmelegedett bevetettem a bevágott kenyeret a kőre. 15 perc után visszavettem a hőt 200 fokra és még kb 30 percig sütöttem.