Kenyérsütés

Elly a konyhatündér

Elly a konyhatündér

Kovászos öregtésztás kenyér

2015. december 11. - Farkasné, Rózsa

dsc_0468.jpgdsc_0472.jpg

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

15dkg aktív chef kovászdsc_0470.jpg

20dkg öregtészta

2-3 evőkanál aludttej

34dkg BL 80-as liszt

12dkg rétesliszt

4dkg tk rozsliszt

2 evőkanál burgonyapehely

2tk só

Kb 3dl víz

2 evőkanál olaj

 

A kovászt és az őregtésztát 1dl langyos vízzel elkevertem, kicsit állni hagytam hozzáadtam a só kivételével minden hozzávalót, összegyúrtam pihentettem 30 percet és ment bele a só is. Alaposan kidagasztottam, kiolajozott tálba tettem és 3x áthajtogattam kb. 30 percenként. Az utolsó hajtás után 30 perc múlva cipóra formáztam és alaposan kilisztezett szakajtóba tettem. Éjszakára ment a hűtőbe, másnap csak dél felé vettem ki, bekapcsoltam a sütőt 250 fokra, mikor felmelegedett bevetettem a bevágott kenyeret a kőre. 15 perc után visszavettem a hőt 200 fokra és még kb 30 percig sütöttem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr518158488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása