Kenyérsütés

Elly a konyhatündér

Elly a konyhatündér

Puha mézespogácsa ismét Lajos Maritól

2015. november 23. - Farkasné, Rózsa

dsc_0373.jpg

dsc_0371.jpg

 

 

 

 

 

 

Nem tudok elszakadni ettől a mézespogácsától, nemcsak finom, de sokáig friss marad, ha marad belőle. 

Hozzávalók:

125g méz

125g vaj

3 tojás

1 citrom

250g porcukor

250g finomliszt

250g rozsliszt

1 kk. szódabikarbóna

2 ek mézeskalácsfűszer

A kenéshez, díszítéshez 1 kk tejszín, 1 tojás, dió. mogyoró, mandula, ki mit szeret

 

Összemelegítjük a mézet a vajjal, hűlni hagyjuk. Kikeverjük a tojásokat a porcukorral és 2 evőkanál citromlével, hozzáadjuk a mézes keveréket. Összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával a mézeskalácsfűszerrel a citrom reszelt héjával. Apránként a mézes-tojásos keverékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk, fopackkal letakarjuk, betesszük a hűtőbe pár órára, esetleg egy éjszakára. Amikor kivettük kicsit átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, kicsit megsodorjuk  és további 10 részre vágjuk a rudakat. Gombócokat csinálunk amiket kicsit ellapítunk,sütőpapíros tepsire ültetjük, megkenjük felvert tojással amibe pici tejszínt is tettünk, dióval, mogyoróval díszítjük. 180-190 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt kisütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr38103414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása