Hozzávalók:
60dkg BL 80 kenyérliszt
25dkg öregtészta
25dkg chef aktív chef kovász
Kb. 4 dl víz
2 evőkanál aludttej
2tk. só
olaj a hajtáshoz
Az öregtésztát és a kovászt 1 órával előbb kivesszük a hűtőből 1dl langyos vízzel elkeverjük, pár percig állni hagyjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és bedagasztjuk 30 percig pihentetjük. Kiolajozott edénybe tesszük a meglehetősen lágy tésztát és 30 percenként 3x áthajtjuk. Amikor már szép hólyagos lisztezett deszkán 6 részre osztjuk, kilapogatjuk téglalap alakúra, lisztezhetünk vadul,mert nem ragadhat le. Végül sütőpapiros tepsin, vagy kövön kisütjük. 250 fokon 10 perc utána 200 fokon kb 15-20 perc.