Kenyérsütés

Elly a konyhatündér

Elly a konyhatündér

Vadkovis öregtésztás cibatta

2015. december 11. - Farkasné, Rózsa

dsc_0459.jpgdsc_0461.jpg

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

60dkg BL 80 kenyérlisztdsc_0466.jpg

25dkg öregtészta

25dkg chef aktív chef kovász

Kb. 4 dl víz

2 evőkanál aludttej

2tk. só

olaj a hajtáshoz

Az öregtésztát és a kovászt 1 órával előbb kivesszük a hűtőből 1dl langyos vízzel elkeverjük, pár percig állni hagyjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és bedagasztjuk 30 percig pihentetjük. Kiolajozott edénybe tesszük a meglehetősen lágy tésztát és 30 percenként 3x áthajtjuk. Amikor már szép hólyagos lisztezett deszkán 6 részre osztjuk, kilapogatjuk téglalap alakúra, lisztezhetünk vadul,mert nem ragadhat le. Végül sütőpapiros tepsin, vagy kövön kisütjük. 250 fokon  10 perc utána 200 fokon kb 15-20 perc.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr518155346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása