Kenyérsütés

Elly a konyhatündér

Elly a konyhatündér

Lekváros ravioli Lajos Maritól

2015. november 23. - Farkasné, Rózsa

dsc_0379.jpgHozzávalók:

A tésztához:

450 g finomliszt

fél kk. sütőpor

1 tojás

12 csepp mandulaaroma

275 g lágy vaj

150 g porcukor

4 vaníliarúd

1 citromreszelt héja

sűrű lekvár, 1 tojás 1 kk. tej a kenéshez

 

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a a tojással elkevert mandulaaromát, a cukrot és a többi hozzávalót, összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, becsomagoljuk, 1 órára a hűtőbe tesszük. Az egyik cipót fólia vagy süőpapír között 2-3 mm-re nyújtjuk. Ravioliszaggatóval korongokat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a közepére 1 kk. lekvárt teszünk. Kinyújtjuk a másik cipót is kiszúrjuk a formákat. A lekváros tésztalapok szélét megkenjük fehérjével és rátesszük a bemetszett korongokat pálinkás vagy más pohárral rányomjuk a lekváros korongokra. Megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. 180 fokos sütőben kb.15 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr328103246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása