Hozzávalók:
A tésztához:
450 g finomliszt
fél kk. sütőpor
1 tojás
12 csepp mandulaaroma
275 g lágy vaj
150 g porcukor
4 vaníliarúd
1 citromreszelt héja
sűrű lekvár, 1 tojás 1 kk. tej a kenéshez
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a a tojással elkevert mandulaaromát, a cukrot és a többi hozzávalót, összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, becsomagoljuk, 1 órára a hűtőbe tesszük. Az egyik cipót fólia vagy süőpapír között 2-3 mm-re nyújtjuk. Ravioliszaggatóval korongokat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a közepére 1 kk. lekvárt teszünk. Kinyújtjuk a másik cipót is kiszúrjuk a formákat. A lekváros tésztalapok szélét megkenjük fehérjével és rátesszük a bemetszett korongokat pálinkás vagy más pohárral rányomjuk a lekváros korongokra. Megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. 180 fokos sütőben kb.15 percig sütjük.